Travis Japan släpper sitt första album “Road to A”!

Den 20 december landar “Road to A” i hyllorna, ett efterlängtat fysiskt skivsläpp av den älskade gruppen Travis Japan. Självklart kan man även lyssna på albumet digitalt via streaming sites så som Spotify, YouTube Music etc.!

För ett år sedan, den 28 oktober, släpptes “JUST DANCE!“, Travis Japans debutlåt för hela världen att glädjas över och det har hänt massor sedan dess. I början av 2023 tog gruppen Japan med storm med deras rikstäckande turné, släppt två singlar – “Moving Pieces” och “Candy Kiss” och en EP “Moving Pieces”.

Fans över hela världen har längtat efter detta album, inte bara för att utöka diskografin och lägga till ännu fler låtar till sina spellistor utan också för att det är första fysiska skivsläppet. Till skillnad från många andra grupper och artister inom samma agentur så gjordes det aldrig något fysiskt skivsläpp vid debut – vilket är vad som förväntas vid debut. Däremot tillkännagavs deras debut som globTal. Travis Japan blev första gruppen ut på streamingtjänster med sin globala, digitala debut.

Inom den japanska idolkulturen är det vanligt att man gärna samlar objekt, speciellt CD-skivor och DVDer. Dessa objekt håller ett extremt värde för fans, vilket gör detta albumsläpp extra speciellt för alla Travis Japans fans. Med albumet i hand kommer många känna de äntligen fått ta del av den unika resan som gruppen gjort senaste året. Ett fysiskt bevis på vad Travis Japan har åstadkommit och en gåva av tacksamhet från grabbarna till alla i världen.

Om “Road to A”

Titeln på albumet är en förkortning av “Road to Authenticity”. “Authenticity” betyder äkhet, tillförlighet, att vara genuin och vara autentisk”. Det är ett personligt uttalande från Travis Japan som strävar efter “underhållningens essens”.

Album debuten är Travis Japans höjdpunkt på allt det arbete de gjort hittills och är packat med allt som representerar gruppen utan att dölja något, noga utarbetat av medlemmarna själva. Det återspeglar medlemmarnas önskan att bevisa att Travis Japan är “äkta” underhållning.

Gruppen har återvänt till sina rötter fastän det bara gått ett år sedan debut. Bokstaven “A” är dessutom första bokstaven i alfabetet och representerar en startpunkt. Oavsett om det är väg där de återupprättar sig själva, eller finner en väg som de ännu inte utforskat än så är alla vägar en resa för att hitta deras startpunkt. Genom att återgå till grunderna kan de ta sig an utmaningar utan rädsla och forsätta sin resa i jakten på “A”.


Albumet kommer släppas i fyra olika versioner – T edition, J edition, Regular edition och en limited fanclub edition. Inkluderat i albumet är bland annat alla singlar hittils men även “99 PERCENT” – temalåten till Genta Matsudas drama “The Date of Marriage”. Självklart får vi inte glömma de tre nya låtar vi bjöds på under debut turnén – “Swing My Way”, “Turn Up The Vibe” och “DRIVIN’ ME CRAZY”! Inte nog med det, vi kan även förvänta oss hela sju nya låtar!

Något riktigt spännande och glädjande för både nya och gamla fans är att i First J edition kommer åtta utvalda låtar från Travis Japans tid innan debut att komma som bonus. Det nya omfamnar det gamla och det kan inte vara mer än exalterande att äntligen få spela och dela sina favoritlåtar.

“Talk with”

Till alla editions ges det möjlighet att ta del av bonusen “Talk with” som är ett banbrytande projekt där man kommer kunna att prata med personen som visas på displayen och ge en känslan av att faktiskt ha en konversation med personen i fråga.
Med hjälp av AI har man tagit fram ett sätt att hålla i en “dialog” i naturligt tempo och stil. Man kommer kunna ta del av detta via sin dator, smartphone eller platta och uppleva en unik interaktiv upplevelse med Travis Japan.

Kommentarer från medlemmarna

Noel Kawashima

“Jag är så glad att vi äntligen kan tillkännage skivsläppet av vårt drömalbum på just denna viktiga dag – vårt första årsdag! Förutom alla de låtar vi släppt sedan dess så representerar detta album vår önskan att kunna presentera olika sidor av Travis Japan i olika former – nya låtar, låtar från vår tid innan debut som varje medlem valt ut men också sub-unit låtar.

Det är ett år sedan debut och vi är så glada med hur vår musik har utvecklats och ha detta som vårt första fysiska skivsläpp. Vi hoppas att alla kommer lyssna och samtidigt tänka på vad “A” i “Road to A” representerar!”

Shizuya “Shizu” Yoshizawa

“Vi är väldigt glada över att få släppa vårt första album‼️ Vi diskuterade tillsammans med all inblandad personal om valet av nya låtar och specialfunktioner så jag hoppas att alla våra fans kommer att vara nöjda med detta! Det är ett fantastiskt album med många låtar från tiden innan vår debut också!

Vissa av låtarna är fyllda med minnen för oss och våra fans och vi tror att de nya låtarna kommer att förgylla era och våra liv. Vi är så glada över att kunna dela dem med er som något som kommer att vara i en lång tid. Vi hoppas i alla fall att många kommer lyssna på våra låtar!

Kaito “Chaka” Miyachika

“Som Travis Japan är vi glada över att kunna meddela er om lanseringen av vårt första album!

Det är fullt av vårt förflutna och vår framtid men också fullt av charm. Vi hoppas att det här albumet kan nå så många som möjligt.

Road to A“.

Vilken väg kommer vi att ta? Oavsett vad så ser vi fram emot er förväntan medan vi rör oss framåt.

Tack så mycket för allt ert stöd!”

Genta “G” Matsuda

“Vi är så glada att vi kommer släppa vårt första album!

Det är albumet är fyllt av allas tankar och känslor och vi har haft många möten tillsammans för att välja och skapa låtarna.

Jag ser fram emot att dela detta album med alla våra fans och hoppas att Travis Japans låtar når så många som möjligt så fort som möjligt.”

Kaito “Machu” Matsukura

Travis Japans efterlängtade album! Titeln är…

“Road to A”.

Vad är meningen bakom “A”? Medlemmarna har pratat mycket om vad för typ av “Travis Japan” som de ville uttrycka i detta minnesvärda album och detta är resultatet1

Hoppas ni ser fram emot släppet!”

Ryuya “Shime” Shimekake

“Äntligen!
Travis Japans första album är redo att släppas! I och med detta så kommer vi äntligen släppa den efterlängtade CDn som vi alltid velat släppa! Jag är så glad för detta var en dröm som jag ville uppnå tillsammans med alla fans. Jag hoppas alla kan plocka upp ett exemplar!

Road to A”.

Detta album utmanar oss i en rad olika genres. Det har massor med möjligheter och jag är så glad vi lyckats skapa detta underbara album! Det kommer också inkludera nya sub-unit låtar så se fram emot det!”

Kaito “Umi” Nakamura

“Äntligen, för första gången, släpper vi vår CD och första album offentligt!
Jag är så glad att kunna dela gläjden att ha våra musikvideos i handen av våra fans! Så jag hoppas ni kan se fram emot till detta för vi har jobbat så hårt för att skapa en skatt som ni kan värna om live ut.

Jag hoppas ni kommer tycka om vårt första album
Till alla mina fans
Jag älskar er”

☆ Följ Travis Japan för mer ☆
☆ Instagram https://www.instagram.com/travis_japan_official/
☆ YouTube C/ @TravisJapan_official
☆ Tik Tok https://www.tiktok.com/@travisjapan_capitol
☆ Twitter https://x.com/TravisJapan_cr
☆ Official Website https://www.capitolrecords.com/artist/travis-japan/