“Moving Pieces” EP av Travis Japan


Travis Japans efterlängtade andra singel “Moving Pieces” släpptes vid midnatt i Japan den 15 maj och finns tillgänglig på streamingtjänster som Spotify, iTunes, YouTube Music, etc. Inte nog med det, deras första EP släpptes även den 5 juni med ytterligare tre låtar: “Charging!“, “Still on a journey” och “Keep On Smiling”.

Innan vi går vidare, passa på att lyssna på EP:n här!

Medan deras debutlåt “JUST DANCE!” levererade färgstarka visuals tillsammans med en fräsch, ung och fängslande melodi man spelar på en roadtrip så drar “Moving Pieces” åt bromsen lite och lutar sig mer mot en nostalgisk tripp genom storstaden och dess flimrande gatubelysning i mörkret.

Moving Pieces” visar upp Travis Japans mer vuxna sida med mer gråa och monotona färgskalor i både musikvideon och styling. Detta hjälper att stärka upp deras främsta vapen: synkronisering och dans.

Från vänster till höger:
Genta ‘G’ Matsuda, Ryuya ‘Shime’ Shimekake, Kaito ‘Umi’ Nakamura, Kaito ‘Chaka’ Miyachika, Noel Kawashima, Kaito ‘Machu’ Matsukura, Shizuya ‘Shizu’ Yoshizawa.

Travis Japan är Johnny & Associates senaste debuterade grupp med sju stycken medlemmar som under 2022 valde att flytta till Los Angeles för att stärka och vidga sina kunskaper inom dans, sång och språk. Efter sin debut i oktober 2022 har Travis Japan haft det fullt upp med bland annat sin första konsert efter debuten: Travis Japan Debut Concert Tour 2023 THE SHOW 〜ただいま、おかえり〜 men de har även t.ex. deltagit på Grammy Awards, Los Angeles, och The National Cherry Blossom Festival i Washington D.C..

När nyheten att “Moving Pieces” skulle släppas togs det emot med glada miner över hela världen. Äntligen! Under debut konserten fick vi uppleva tre helt nya låtar och alla väntade spänt på att någon av dessa skulle vara nästa singel. Tji fick vi – det blev ännu en ny låt!

Bakom “Moving Pieces” finns det två stora namn från musikbranschen:

  • Poo Bear stod för produktionen av låten och hjälpte medlemmarna spela in i Miami. Han är känd särskilt för att ha producerat titlar som “What Do You Mean?” av Justin Bieber, “I Don’t Care” av Ed Sheeran, och “Caught Up” av Usher.
  • Travis Payne stod för koreografin och han har jobbat med t.ex. Michael Jackson och Lady Gaga. Travis Payne ligger också bakom skapandet av Travis Japan som han arbetade med 2012 för musikpjäsen PLAYZONE.

En av höjdpunkterna i “Moving Pieces” EP:en är hur mycket deras sångförmåga har utvecklats. I just “Moving Pieces” visar de det genom sina högre register och intonationskontroll. Även om det inte är helt tydligt vem som sjunger vilken del alla gånger så lyckas grabbarna hålla samma känsla genom hela låten utan att det känns osynkroniserat.

Charging!” används för reklamkampanjen för hälsodryck märket KAGOME i Japan och är den perfekta sommarlåten! Dess poppiga och färgstarka video stärker endast sommarkänslan och blandningen mellan de japanska meningarna och de engelska är välbalanserad och utförs utan ansträngning. Helt klart värt att lyssna på svenska stranden i sommar med en GB glass i handen (eller två!) eller kanske till och med ett glas juice för att ladda batterierna.

Still on a journey” används för reklamkampanjen för kosmetikmärket Bior Organics och dess storytelling aspekt tar en genom en musikal resa. Man tas tillbaka till 90-tals popband och får en att helt enkelt må bra genom hela låten med dess lite lugnare tempo. Rappdelen medför dock en liten tempoväxling som gör att låten inte blir för repetitiv och visar även upp deras breda kompetens. Låten agerar lite som en motiverande boost i vardagen och ger en styrka att fortsätta på sin resa genom livet.

Keep On Smiling” används för skönhetsmärket Rosette’s facial cleanser reklamkampanj och om titeln inte är övertygande nog så kommer låten definitivt få dig att le! Hela låten är en serotonin boost och refrängen är motiverande och drivande. Låten passar perfekt med morgonkaffet framför TV:n medan solen går upp och fåglarna kvittrar utomhus. Även om himlen är grå och molnig så skingrar sig allt det med “Keep On Smiling” och då finns det ingen anledning att inte fortsätta att le, eller hur?

Ett genomgående tema med de tre låtarna är att de alla är skrivna eller producerade av svenskar och ju mer man lyssnar, desto tydligare hörs det. I alla låtarna finns det lite Melodifestivalen-vibbar och det är typiskt svenskt och självklart inte något dåligt! Tvärtom så värmer det i det svenska hjärtat att höra Travis Japan framföra dessa låtar med en liten anknytning till Sverige.

Utöver det svenska inslaget är det värt att nämna igen hur Travis Japan har utvecklats sångmässigt. “Moving Pieces” är en mjukstart jämfört med de andra tre låtarna. Kanske är det för att “Moving Pieces” är mer riktad mot den internationella marknaden och är lätt att nynna på och få på hjärnan. Även om titellåten också visar deras utveckling så är de andra tre lättare att jämföra med deras övriga japanska låtar. Inte endast på grund av språket utan uppdelningen i de tre låtarna har element som man känner igen – t.ex. Chakas typiska high notes innan och under slutrefrängerna.

Alla medlemmar får en chans att skina i varje låt och låttext fördelningen känns balanserad och genomtänkt. Deras unika röster och timbre skapar en unik ljudupplevelse varje gång man lyssnar på dem. Var och en av medlemmarna medför sin unika personlighet och charm till låtarna och precis som huvudtiteln antyder: de är perfekta “moving pieces” i ett pussel och det pusslet heter “Travis Japan“.Följ Travis Japan för mer
Instagram https://www.instagram.com/travis_japan_official/
YouTube C/ @TravisJapan_official
Tik Tok https://www.tiktok.com/@travisjapan_capitol
Twitter https://twitter.com/TravisJapan_cr
Official Website https://www.capitolrecords.com/artist/travis-japan/

Moving Pieces” EP tillgänglig här!