Travis Japans Genta Matsuda i “The Date of Marriage”

The Date of Marriage (結婚予定日; Kekkon Yoteibi)

Yuuki Masaomi (Genta Matsuda) är stilig, hårt arbetande och upp över öronen förälskad i sin kollega Yoshiko Kawai (Sakurako Ohara). Hon hade planerat sitt liv i detalj – gifta sig vid 26 och få sitt första barn vid 27 men nu är hon ett år ifrån 30 och inte nog med det så är hon helt plötsligt singel igen! Så Masaomi tar saken i egna händer och erbjuder sig att gifta sig med henne om hon inte hittar någon annan inom ett år. Funkar verkligen ett sådant äktenskap i verkligheten!?


Genta Matsuda (Travis Japan) tar ett kliv längre in i film och dramaträsket med sin roll som Yuuki Masaomi i “The Date of Marriage” (2023)!

Dramat är en fräsch romantisk komedi som verkligen fångar intresset från första sekunden och kemin mellan alla skådespelare är superb – speciellt mellan Genta och Sakurako. Misskommunikation, förvirring och antaganden driver handlingen framåt men serien lyckas hålla sig på en lagom nivå av frustration jämtemot situationerna som känns verklig. Man hejar på båda parterna och vikten av kommunikation betonas även om både Yuuki och Yoshiko ändå är väldigt öppna med vad de tänker. Men självklart är inte livet en dans på rosor.

Genta spelar sin roll som Yuuki galant och man kan inte mer än fänglas av hans talang som skådespelare. Hans charm som en yngre medarbetare visar sig naturligt genom seriens gång men samtidigt visar han hur han axlat rollen och noggrannt skapat Yuuki bit för bit.

Till skillnad mot Gentas tidigare huvudroll i “The Blue Skies at Your Feet” (2022) så är denna roll mer vuxen och lågmäld. Även om ett löfte om äktenskap från ingenstans inte är något man hör till vardags så känns The Date of Marriage och relationerna mellan Yuuki och Yoshiko realistiska och relaterbara. En highlight att notera i Gentas skådespeleri är hans subtila ansiktsuttryck och förmåga att förmedla känslor med bara ögonen.

Genta tar oss på en resa vi sent kommer glömma och det återstår att se vad det blir av äktenskapet som är lovat. Låt oss räkna ned dagarna tillsammans medan vi kollar på dramat!

Jag är så glad att höra att serien kommer att streamas utomlands! Jag har haft en fantastisk upplevelse tillsammans med min co-star Sakurako Ohara och jag är glad och ivrig över att dela den med världen. För att vara helt ärlig så var jag nervös ända från första inspelningsdagen eftersom det var första gången jag spelade i ett drama som detta. Det kändes som om jag inte hade en aning om vad jag gjorde men det är ett projekt jag vill värna om. Under ledning av de fantastiska regissörerna och deras team gör jag mitt bästa med varje avsnitt i hopp om att mina fans och fansen av den ursprungliga mangan kommer att vilja se nästa avsnitt!

Genta Matsuda om sin roll.


SJPA har fått äran att ta del av några svar från Genta angående The Date of Marriage och hans roll! Låt oss ta en titt på vad för kul han delar med sig till oss och alla sina fans!

The Date of Marriage kommer att finnas tillgänglig globalt på Rakuten Viki så vad hoppas du att dina, framförallt globala, fans kommer att minnas eller uppmärksamma?

Jag är så tacksam över att den har valts ut för streaming utomlands. I det här dramat hoppas jag att ni lägger märke till de känslor som min roll Yuuki Masaomi delar med sig till Yoshiko när han försöker få henne att blir förälskad i honom.

Jag tacklade den här rollen specifikt med förhoppningar att kunna förmedla hans känslor för Yoshiko men också sakta pussla ihop bitarna av vem han är som person. I varje scen så var jag mycket försiktig och specifik med vad för val jag gjorde för honom och jag hoppas det kommer märkas!

Utan att ge några spoilers, vad är din favoritreplik från dramat?

“Kan du komma hem till mig sen?”

I och med att giftermål är seriens huvudtema… hur ser ditt ideala bröllop ut?

Jag har inte tänkt på det så mycket än. Men jag tror att det skulle vara trevligt om det var ett bröllop i japansk kulturell stil. Om det ägde rum vid ett av templen eller helgedomarna medan man bär en kimono i den japanska traditionella sättet. Å andra sidan är bröllopskapell också trevligt.


Är Du sugen på att spana in serien? The Date of Marriage streamas på Rakuten Viki i bl.a. Amerika, Europa, Sydöstra Asien och Mellanöstern! Så passa på att slå dig ned och njuta av ett drama som får dig pirra ända ned i tårna och drömma dig bort bland romantiken.