“I Wish” av Naniwa Danshi (なにわ男子) med SJPA exklusiva frågor!


I Wish” är temalåten för TV-serien My Second Ao Haru (マイ・セカンド・アオハル) som medlemmen Shunsuke “Michi” Michieda spelar huvudrollen i. I låten visar Naniwa Danshi upp vad det betyder att vara ung, hoppfull och fylld av önskningar inför framtiden. Det är svårt att inte dras in i deras charm och medan man kollar på videon sitter man med en värme i bröstet som bara sprids. Grabbarna tar med en in i musikvideons värld och ger en liten mer intim insyn på varje medlems personlighet. Låten uppmuntrar en att vara sann mot sig själv och man kan bara mysa och drömma sig med. 

Det klassiska J-Pop soundet är tillbaka med denna singel och Naniwa Danshi bär det med bravur. Man förstår varför gruppen är så älskade i Japan men också världen över. Låten kan speglas som en kärlekslåt men även som ett uttryck om deras relation till deras fans som idoler. Deras röster täcker en bred skala men deras fräscha och pigga karisma sammanfattar låten till en låt som lätt fastnar i huvudet! 

Naniwa Danshi (なにわ男子) är ett pojkband Japan med sju stycken medlemmar från främst Kansai regionen i Japan. “Naniwa” i namnet refererar till det gamla namnet för Osaka, och “Danshi” betyder “pojke/pojkar”.

Gruppen annonserade sin officiella debut den 28 juli, 2021, via skivmärket J Storm. Deras debut singel “UBU LOVE” (初心LOVE; Beginner’s LOVE) användes som en av titelmelodierna för dramat “Kieta Hatsukoi” (消えた初恋; My Love Mix-Up!) där en av medlemmarna, Shunsuke “Michi” Michieda, spelar en av huvudrollerna.

Join us!”, B-sidan på singeln, å andra sidan tar oss på en lite mer dansfylld resa. Det mer futuriska pop-soundet fyller en med energi och Naniwa Danshi visar hur man ska se positivt framåt tillsammans. 

När refrängen börjar är det svårt att sitta still och man dansar gärna med. Det kommer bli intressant att se vad pojkarna kommer att göra på scen när de väl uppträder med låten. “Join us!” är definitivt en låt man lägger till på workout-spellistan!SJPA hade äran att få ställa några frågor till Naniwa Danshi för att fira släppet av singeln. Låt oss ta del av svaren från några av medlemmarna om “I Wish”!

Vad är det med era låtar, enligt er själva, som är så unikt “Naniwa Danshi”? Specifikt “I Wish” men övriga låtar går bra också. 

“En av de saker som vi verkligen vill förmedla i våra låtar, musikvideos, etc., är hur seriöst vi engagerar oss mot våra fans förväntningar. Det är vad jag tycker en japansk idol innebär. Det är så många av våra låtar som är glittrande och gulliga men det är mer än bara det. Det är äktheten i någon som man kan se upp till. Några av våra låtar är mer “coola” och medan “I Wish” är definitivt ett steg mot en mer vuxen riktning än vår debutlåt “UBU LOVE” så vill vi fortfarande behålla den känslan av oskuld som våra fans ser fram emot vid varje skivsläpp.” – Shunsuke “Michi” Michieda

Om ni skulle beskriva “I Wish” för någon som inte är bekant med Naniwa Danshi eller er musik, hur skulle ni beskriva den?

“Den är väldigt ungdomlig och energisk vilket är en del av det signature sound vi strävar efter. Även om det inte är lika mycket dans i videon som det oftast är i våra andra låtar så är det ganska lika musikmässigt. Men mer än något annat så önskar vi att den gör er glada när ni lyssnar på den!” – Kyohei Takahashi

Vad för önskan, personlig eller för gruppens vägnar, skulle ni vilja framföra till alla fans i hela världen?

“Spana gärna in vår YouTube kanal och Instagram! Om du är från Kina så kolla även vår Weibo. Vi älskar att få och läsa kommentarer i olika språk via sociala medier. Vi är så tacksamma för all er support. Tro oss när vi säger vi ser er så fortsätt gärna att interagera med oss! Det är så inspirerande för oss.” – Shunsuke “Michi” Michieda

“Jag kollar också på kommentarerna vi får även om det ofta är med hjälp av en japansk maskin-översättning och jag tycker det är så fantastiskt när våra fans skriver saker som “Vi älskar er” fastän vi är flera mil ifrån varandra. Det gör att jag vill arbeta extra hårt för att göra mitt bästa för alla er!” – Ryusei “Ryuche” Onishi


Med låtar som “I Wish” och “Join us!” bevisar Naniwa Danshi än en gång hur deras genuina engagemang, stolthet och passion tar branschen med storm och välkomnar alla, oavsett hur bekant man är med Naniwa Danshi, in i deras familj – Nanifams.


☆ Följ Naniwa Danshi (なにわ男子) för mer ☆
☆ Instagram https://www.instagram.com/naniwadanshi728official/
☆ YouTube @naniwadanshi
☆ Tik Tok http://tiktok.com/@naniwadanshi_jstorm
☆ X https://x.com/728_Storm
☆ J Storm Official Website https://www.j-storm.co.jp/s/js/artist/J0011