[Recension] “Make Up Day” av Naniwa Danshi (なにわ男子)


Naniwa Danshi (なにわ男子) är tillbaka med en ny låt och MV – båda som ger de perfekta drömlika, romantiska sommar vibbarna! Låten får en verkligen att drömma sig bort med ett leende, och de varma och färgglada nyanserna i musikvideon stärker verkligen den känslan.

Make Up Day” är titelmelodin för dramat “Beni Sasu Life” som medlemmen Ryusei Onishi spelar huvudrollen som Masato Hojo. Masato Hojo är en universitetsstudent och andra sonen till VDn för ett stort kosmetikbolag Pegasus Cosmetics men är av okända anledningar inte nära sin far. Smink är den viktigaste ritualen för Masato och han drömmer om att en dag öppna sitt eget sminkföretag.

En kul detalj är att Ryusei har tillsammans med ettusai, ett japanskt kosmetikaföretag, gjort ett samarbete och tagit fram en speciell kollektion “ettusais × RYUSEI ONISHI” med bl.a. mascara, ögonskugga, och läppstift. Det får en att undra om sminket de använder i musikvideon måhända är Ryuseis kollektion… väldigt kul och passande om det är så!

Naniwa Danshi och “Make Up Day” omfamnar dagens generation med fräscha visuals, fängslande melodier, ständig utveckling och dansmoves som man sent glömmer.


Naniwa Danshi (なにわ男子) är ännu ett pojkband från Johnny & Associates med sju stycken medlemmar från främst Kansai regionen i Japan. “Naniwa” i namnet refererar till det gamla namnet för Osaka, och “Danshi” betyder “pojke/pojkar”.

Gruppen annonserade sin officiella debut den 28 juli, 2021, via skivmärket J Storm. Deras debut singel “UBU LOVE” (初心LOVE; Beginner’s LOVE) användes som en av titelmelodierna för dramat “Kieta Hatsukoi” (消えた初恋; My Love Mix-Up!) där en av medlemmarna, Shunsuke Michieda, spelar en av huvudrollerna.

Till skillnad från “LAI-LA-LA” så är “Make Up Day” raka motsatsen, både musikmässigt och klädmässigt. Även om man inte är van vid stilen av kläder som Naniwa Danshi har på sig i denna musikvideo så känns det som snäppet över casual men inte riktigt formal. Det matchar musiken och känslan och grabbarna klär sig verkligen i det. Det känns nästan lite som om de är klädda för att ta en med ut på en date i detta vackra väder såhär års!

Make Up Day” har en fångande melodi och den glada musiken kommer definitivt göra en grå och regnig dag (hela Sverige ligger under ett stort, tråkigt moln av dåligt väder) till en mycket mer färgglad och munter sådan! Det är svårt att låta bli att röra på kroppen medan man sitter ned och nynna tillsammans med melodin och pojkarna.

Musikvideon är simpel med främst en stor skärm som bakgrund med olika bakgrunder där Naniwa Danshi visar upp sina danskunskaper, växlande med närmare close-ups på varje medlem. Avsaknaden av mer detaljer i bakgrunden eller rekvisita spelar inte någon större roll då det skapar ett större fokus på pojkarna, speciellt deras make-up när den är synlig. Vilket verkligen knyter ihop låten med dramat och stort plus är att Ryusei tar centerplatsen för låten och videon.

Utöver det enklare upplägget av videon så är det även roligt att kolla på Naniwa Danshi då deras leenden också smittar av sig och man känner verkligen att de verkligen tycker om det som de håller på med, vilket även är något som är återkommande i alla musikvideos hittills för dem. Man kan inte bli något annat än glad!

Make Up Day” är verkligen säsongens feel-good låt – allt grått och trist blir istället varmt och roligt.

Naniwa Danshi bevisar än en gång att japanska pojkidoler hänger med i de moderna svängarna inom branschen men samtidigt håller sig tydliga vart de kommer ifrån och representerar – Johnny’s. Det är onekligen ett verk av Johnny’s artister med de extravaganta kostymerna och artisterna ger musiken och videon ett tydligt ansikte att följa och stödja.Följ Naniwa Danshi (なにわ男子) för mer
Instagram https://www.instagram.com/naniwadanshi728official/
YouTube C/ @naniwadanshi
Tik Tok http://tiktok.com/@naniwadanshi_jstorm
Twitter https://twitter.com/naniwadanshi_js
J Storm Official Website https://www.j-storm.co.jp/s/js/artist/J0011

Skrivet av: Sabina & Tenshiisan