Johnny’s spektakulära shower fortsätter!

Öppna fönstren, ut med solstolen, fram med badkläderna – sommaren är runt hörnet! Är du beredd? Det är alla Johnnys’ Jr. i alla fall! Precis som tidigare år så kör Johnny & Associate’s sin årliga konsert “Summer Paradise” och kommer precis som vårens show, “Spring Paradise”, delas upp i olika grupper. Årets grupper är 7 MEN 侍 (7 MEN Samurai), 関西ジャニーズJr. (Kansai Johnnys’ Jr.).

Förutom Summer Paradise har de även öppnat upp en officiell Twitter, dedikerad till alla sorts aktiviteter som rör sig runt Johnnys’ Jr. I samband med detta tillkännagavs också en unik konsert – “ALL Johnnys’ Jr. 2023 わっしょいCAMP! in Dome”, där många av de nuvarande Johnny’s Jr. kommer att medverka. 

Wasshoi CAMP! hade sina Osaka shower i Kyocera Dome den 16-17 juli och kommer ha Tokyo showerna i Tokyo Dome den 19-20 augusti. Värt att nämna är att de livestreamade en del av showen på YouTube! Det var c:a 20 minuter som hela världen kunde ta del av och man fick verkligen känslan att man var där på plats, fastän man sitter på andra sidan jorden. Spektakulärt minst sagt. Vilket leder till vårt huvudämne…   

Det är inte första gången som agenturen slår på stort för sina talanger. Oftast ser vi de debuterade grupperna (de som är signerade med skivbolag) presentera spektakulära konserter och fylla stora arenor, vilket är givet deras popularitet och kändisskap. Johnnys’ Jr. har på senaste tiden fått mycket större plats på marknaden, allt i från egna nationella konsert tourer till att vara med i stora filmer eller vara stammis i ett TV-program. Vilket har gett dem chansen att visa upp sig själva och bygga sig sin egna publik av fans och intressenter. 

Tidigare har det oftast vart att en Johnnys’ Jr. grupp kanske agerade bakgrundsdansare till en debuterad grupp eller endast dök upp på väldigt specifika TV-program. Det var alltså svårare att få chansen att ens visa upp sig. Men självklart har det alltid funnits chanser för dessa duktiga pojkar med stora drömmar. Agenturen har genom åren producerat flertal shower, oftast med hjälp av redan framgångsrika namn, där Johnnys’ Jr. får möjligheten att vara huvudakten. 

I januari 2023 fick jag möjligheten att gå på JOHNNYS’ World Next Stage, en storskalig produktion med tre Johnnys’ Jr. grupper från Tokyo – HiHi Jets, Bishonen och Shonen Ninja. Året innan, 2022, hade jag sett inspelningen av JOHNNYS’ IsLAND THE NEW WORLD som släpptes på DVD/Blu-Ray och var mäkta imponerad av de grupper som deltog i den showen. Då borde JOHNNYS’ World vara i samma klass tänkte jag! 

Även fast jag är bekant med de tre grupperna som deltog i JOHNNYS’ World så kan jag inte säga att jag är någon expert när det kommer till dem grupperna. Vilket gjorde min upplevelse ännu roligare då jag kunde se på showen utan några större förväntningar. 

Showen är uppdelad i två delar – en teaterpjäs och en “show time”. Musikalpjäsens speglar teman som enhet, fred, kärlek och diverse anknytningar till agenturen – som har spelat en stor roll i många av talangernas uppväxt inom den. Början av showen handlar därför generellt om den briljanta och skinande värld som talangerna får uppleva och skapa tillsammans med sina vänner och medarbetare men också föra vidare till nästa generation. I år är det HiHi Jets, Bishonen och Shonen Ninjas tur att föra sina erfarenheter och talanger vidare till nästa generation av Johnnys’ Jrs., precis som de själva fått uppleva tidigare år när de har vart junior akt under en seniorgrupp. 

Självklart får vi uppleva en del av Japan när det är som bäst när pojkarna tar oss tillbaka i tiden och tar sig an mer japanska uppträdanden med svärdsfighter, taiko trummor och masker. Spektakulärt är vad man minst kan säga. Det är fart på grabbarna och det är inte en lugn stund och man glömmer lätt bort att andas.   

Vi får även uppleva ett lite mörkare tema när pojkarna genomför en tolkning av andra världskriget. Oavsett del är det emotionellt meddragande och imponerande att se pojkarna berätta sin tolkning på scen. Med inslagen av mäktiga koreografier och passande låtval sitter man på kanten av sitt säte i spänd förväntning av vad som kommer härnäst. Budskapet genom showen är tydligt – inget mer krig. Ta hand om varandra, tänk på fred på jorden och bry er om varandra för en ljusare framtid. 

När scenen byts till dagens samhälle tar de upp ett vanligt ämne dagens generation pratar om – framtiden. De har delade känslor på scen, en del tycker dem ska ta det lugnt och tänka positivt på en ljus framtid medan en del är skeptiska om det ens finns en framtid överhuvudtaget. Speciellt när de känner att de vuxna är de som startat krigen, krigar och att det är de vuxna som skapar världen. Pojkarna tar upp detta ämne på ett realistiskt vis och man känner sig vid alla konflikter och tankar man haft vid övergången mellan barn och vuxen. Det finns kanske inte riktigt något konkret svar men budskapet består – inget ändras om du inte ändrar dig själv. Teaterpjäsen avslutas med att pojkarna går igenom en “Next Stage BOX” box som tyder på att de är redo att ta steget till att skapa nästa era.

Show time delen fokuserar mer på gruppernas uppträdanden och låtar. Ett medley med låtar från andra pjäser som spelats i samma teater genomfördes också. Det var uppfriskande att kunna andas ut efter en turbulent, emotionell show genom tiderna och fokusera på pojkarna när de sjunger och dansar (som man oftast är van vid). Dock är hela detta spektakel charmen i Johnny’s. Varje talang får möjligheten att inte bara dansa och sjunga utan också skådespela, vilket gör att man får chans att se många olika sidor av samma person. Det får mig personligen att uppskatta varje individ ännu mer och respektera deras dedikation och passion för sitt arbete. 

Mina personliga highlights från showen är:

  • Nao Oriyama (Shonen Ninja): Mitt intresse för Nao började främst via videos på ISLAND TV (deras egna sida där de dagligen postar videos) men efter hans roll som en av huvudkaraktärerna i “Takara-kun to Amagi-kun” så blev jag mer intresserad. I Johnnys’ WORLD glänste han, för mig, mest av alla och imponerade stort med sina magnifika danskunskaper och scennärvaro. Han koreograferade även Shonen Ninjas låt “Journey Must Go On” och även där imponerade han stort i sitt skapande.  
  • Naoki Fujii (Bishonen): Även fast mitt intresse inte är fokuserat på Bishonen så imponerade Naoki stort. Även med sin lite mindre kroppsbyggnad har han stor scennärvaro och visade sig väldigt duktig både sång och dansmässigt också. Det var svårt att ta ögonen ifrån honom när han var på scen. Kanske råkade jag införskaffa mig lite merch efter showen? Vem vet…
  • Mizuki Inoue (Hihi Jets): Mizuki är helt enkelt hela paketet. När Mizuki står på scen är det all eyes on him och det gör en aldrig besviken. Scennärvaron är enorm och både hans dans- och sångförmågor träffar alla mål. Kanske var jag mest spänd att se Mizuki och jag gick därifrån väldigt nöjd och belåten.  
  • Where My Heart Belongs: En av mina absoluta favoritlåtar genom hela min Johnny’s historia. Senaste gången jag minns att en grupp uppträtt med denna låt var på JOHNNYS’ World no Kanshasai in TOKYO DOME (2013). Att jag fick möjligheten att höra den personligen värmde mitt hjärta innerligt och jag kanske fällde en tår. 
  • DREAM BOYS: DREAM BOYS var min första Johnny’s stage play som jag såg och den version som jag såg var från 2006. Sedan dess har jag försökt att se varje version som släppts och även om det inte var hela pjäsen jag såg så gav denna lilla del mig en enorm lycka. 

Hela showen kändes väl genomtänkt och det gick inte en sekund under huvudakten där man kunde ens försöka tänka på annat. En lagom blandning av teater, musik, dans och show. Om man är intresserad av att se vad Johnny’s har att erbjuda i de olika delarna så är JOHNNYS’ World definitivt värt att försöka se.

HiHi Jets, Bishonen och Shonen Ninja tillsammans med Noriyuki Higashiyama (SHONENTAI medlem), Koichi Domoto Kinki Kids medlem och producent/uppträdare av Endless Shock) och Yoshihiko Inohara (V6 och 20th Century medlem och nuvarande CEO av Johnnys’ Island)

Som avslut kan jag bara säga att Johnny’s aldrig missar sitt mål med att ge dig en unik upplevelse. Oavsett om du är insatt i varje grupp eller inte så är det en show du sent kommer att glömma. Om du inte har en favorit så kommer du med säkerhet lämna lokalen med en. Eller två. Kanske till och med en hel grupp.

Vad väntar du på? Passa på att kolla in deras nya TikTok ifall du är intresserad eller varför inte deras YouTube där de dagligen laddar upp allt från uppträdanden till bilturer genom Japan. Johnny’s pojkarna vilar inte bara för att ridån har gått ned.

The show must go on.