FiDZ och K@hoRu@ – för första gången i Europa!

Swedish-Japanese Performance Association i samarbete med Kodachicon är väldigt stolta över att två japanska idolgrupper, FiDZ och K@hoRu@ kommer till Sverige och Kodachicon i Lund 26-29 maj, 2022!

Förutom liveframträdanden där ni kan njuta av deras danser och rockiga låtar, kommer det även finnas möjligheter att träffa dem vid merchförsäljning (även kallat för ‘buppan’) och ta polaroidbild (‘cheki’) med dem, precis som man skulle göra på en idolshow i Japan! 

En bit populärkultur som är unik för just Japan kommer till Sverige och Kodachicon i Lund. Det som gör japanska idoler unika är att de är väldigt trevliga, pratglada och älskar att interagera med sina fans. Det kan finnas en stor skillnad på hur de är på scen gentemot hur de är av scenen, så se fram emot att få se många olika sidor på dessa talangfulla tjejer. Vi hoppas detta ska bli en kul upplevelse för alla, både för nybörjare och idol superfans!

Här nedanför följer en introduktion till de sammanlagt fyra idoltjejerna som kommer, samt smakprov på deras musik!

FiDZ

FiDZ, eller Flame of 10,000 DegreeZ, är en idolgrupp som består av medlemmarna Ui Chihiro och Oe Hina, samt Suwaru och Yurameki som tyvärr inte kan komma till Sverige denna gång.

Gruppen är självproducerad och består till 3/4 av före detta Merry Bad End-medlemmar. De debuterade i januari 2022 med låten Lightning (ライトニング).

Ui Chihiro (初 ちひろ)

Chihiro är ledaren av FiDZ och representerar färgen blå. Innan hon debuterade som idol gjorde hon auditions för ett flertal grupper, men efter att hon inte fick något resultat bestämde hon sig för att grunda en egen grupp vid namnet Merry Bad End, som sedan blev FiDZ. Förutom att vara ledare för gruppen är hon även den som gör death growl i deras hårdare låtar.

Oe Hina (大江 陽菜)

Hina är medlem i FiDZ och representerar färgen vit. Hon är en före detta medlem av Asakimi och Merry Bad End. Hina älskar och brinner för att sjunga och dansa som idol, och beskriver sin karaktär som “en ‘gyaru’ på utsidan men en utmärkt person på insidan”.

K@ho Ru@

Duon K@ho Ru@ som består av Hinata Kaho och Amane Rua. De är medlemmar i gruppen Zombie Powder (som för tillfället är på hiatus) och framför några av deras låtar, men även annat material. Genren på låtarna de framför är en mix mellan metal, rock och hip-hop.

Hinata Kaho (日向かほ)

Kaho är medlem i Zombie Powder och utgör ena halvan av K@hoRu@. Förutom att ha varit aktiv som idol (före detta medlem i RED-i och Phantom Voice), har hon varit med och skådespelat i filmen IDOL NEVER DiES.

Amane Rua (雨音るあ)

Rua är medlem i Zombie Powder och utgör andra halvan av K@hoRu@. Hon är en otaku som tycker om bland annat anime och vocaloid, och det sägs att det är en stor skillnad på mellan hur hon är on-stage jämfört med off-stage.