[Exklusiv Intervju] Yuto Nakajima om sin film #Manhole

Under Berlin Film Festival 2023, 20 februari, dök Yuto Nakajima upp för den internationella visningen av #Manhole, där han spelar huvudrollen Shunsuke Kawamura.
Yuto Nakajima har sedan 2005 vart aktiv inom skådespeleri för olika TV-drama och filmer men #Manhole är det första verket som visas internationellt via Berlin Film Festival. Utöver skådespeleri är Yuto en av medlemmarna i Hey! Say! JUMP (Johnny & Associates) sedan 2007 och tillsammans med gruppen avslutade de sin 15 års jubileumsturné tidigare i januari. Yuto har även deltagit i är exempelvis Pink & Gray (2016) som är baserad på roman med samma namn, skriven av agenturkollegan Shigeaki Kato från NEWS. Andra noterbara verk är den japanska nyinspelningen av Suits: Sûtsu (2018) och Suikyû Yankees (2014). 

Om #Manhole

Yuto spelar rollen som Shunsuke Kawamura och jobbar för ett fastighetsföretag, ägt av hans fästmös far. På vägen hem från en överraskningsfest hans kollegor ordnat för honom så faller han till botten av en gatubrunn. Fast och skräckslagen så sker incident efter incident så försöker han desperat att komma ut från gatubrunnen. Till sin hjälp använder han sig av sitt trogna verktyg – en smartphone, för att lokalisera sig själv med GPS, nå polisen, vänner och till och med sociala mediers anonyma publik. Klockan tickar på skoningslöst och inte nog med att han är fast, hans bröllopsdag väntar runt hörnet. Varför hamnade just han i gatubrunnen? Är det en simpel olycka eller är det något annat som lurar? Frågan är om han kommer lyckas ta sig ut helskinnad och gifta sig lyckligt och fortsätta med sitt framgångsrika liv…På vilka sätt är denna roll annorlunda från dina tidigare?

De roller jag spelat tidigare har vart den typiska “goda unga mannen” som bär kostym. Den här gången så faller huvudkaraktären ned i en gatubrunn, är fast där och hans primära överlevnadsinstinkter blottas en efter en genom filmens gång. Det är första gången som jag fått uttrycka mig på det sättet och jag tror att det är skillnaden från mina tidigare roller.

Vad är dina tankar omkring att filmen ska visas internationellt?

Jag tycker det är en stor ära. Jag vill chockera alla med faktumet att en sådan distinkt film kan skapas i Japan. Jag tror också det kommer vara en ny erfarenhet för det japanska folket för även här är den här sorten av film ovanlig så det är så spännande att även se de internationella reaktionerna. Filmen skildrar en gatubrunn som ett skrämsel objekt så jag ser fram emot och se om den internationella publiken kommer tycka det är läskigt också.

Har du någon rolig historia från produktionen/inspelningen som du kan dela med dig av till våra läsare?

Det är en scen där jag är helt täckt i skum som effekt teamet skapade av rengöringsmedel. För att få det att se smutsigt ut så köpte även teamet allt kaffe från en närbutik och blandade ihop allt. Jag var alltså täckt med bubblor som luktade kaffe och det var så äckligt. Det gjorde att jag inte kunde dricka kaffe alls under inspelningen eller så mådde jag dåligt av minnet. 

Öppningsscenen var också mycket omständig eftersom allting spelades in väldigt tight men det var intressant scenkonst för regissören och jag arbetade väldigt nära för att få ihop scenen. Han tog på sig en regnrock och gick ner i brunnen med mig. Det var också intressant att se regissören själv skådespela.

Vad för typ av roll skulle du vilja testa på härnäst?

Med tanke på min ålder, snart 30 år, så kommer det med fler och fler roller där “äktenskap” kommer på tal. Jag har spelat flera student liknande roller eller den typiska nyanställde på ett företag men ju äldre jag blir vill jag gå över till mer vuxna karaktärer, varav varför jag tog på mig den här rollen. Dock kommer jag hålla slutet hemligt. Till min nästa roll vill jag utmana mig med något läskigt – eller något helt galet. Min “good boy” image vill jag förstöra  – på ett bra sätt såklart!

Vad har du för meddelande till våra läsare i Sverige?

Jag hoppas att även Sverige får chansen att se den här filmen. Du kan se den ensam, som par eller med dina vänner eller med din familj. Jag tror att det är en film som får folk som ser den att tro de är i gatubrunnen med mig så jag vill att vi alla faller ned i den tillsammans!


Se även trailern för #Manhole! Det är med spända rysningar som vi kan se fram emot hur #Manhole tas emot av den internationella publiken och förhoppningsvis får vi i Sverige chans att se den personligen också.

Ta det försiktigt på gatorna när ni går och se till att alltid ha en full laddad mobil med dig… och vem vet? Kanske kommer det väl till hands.


Vill du veta mer om Yuto Nakajima? Följ honom och hans grupp här:

YouTube: http://www.youtube.com/ heysayjump
Instagram: https://www.instagram.com/heysayjump_official/
Twitter: https://twitter.com/HeySayJUMP_JS
J Storm: https://www.j-storm.co.jp/s/js/artist/J0007