🏳️‍🌈 Pride month @ SJPA 🏳️‍🌈

Juni är Pride month 2023 och det vill SJPA uppmärksamma!

SJPA är en förening som tar tydlig ställning för mångfald och öppenhet. Vi vill att alla – oberoende av nationalitet, socioekonomisk bakgrund, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning, könsidentitet samt fysiska och psykiska förutsättningar – ska känna sig välkomna i föreningen och på våra event.

SJPA uppmärksammar Pride month genom att presentera tre japanska artistgrupper som stolt står upp för allas lika värde: Fairy Lame, Unlink Cherry (formerly MM) och Nichoume no Sakigake Coming Out!

Fairy Larme är en självproducerad duo som består av medlemmarna Nagase Yuzuka och Kinoshita Himari och har varit aktiva sen 2016. Men 2019, samma år som dom började släppa officiella låtar, så kom tjejerna ut med ett tillkännagivande som ingen annan idol duo gjort förr: dom är i ett förhållande med varandra. Fairy Larme blev den ända och första gruppen där medlemmarna är öppna om att dom är i ett lesbiskt förhållande med varandra, vilket hjälpte och hjälper fler idoler och även fans att känna sig representerade, accepterade och stolta. 

Länkar: https://twitter.com/FairyLarme och https://fairylarme.booth.pm/

Unlink Cherry, som förr hette MM, började sina aktiviteter på ÝouTube år 2020 och hade ett tema där båda var killar som crossdressade som tjejer. Men vad som sätter denna gruppen på LGBTQ+ kartan är att medlemmen Puutan kom ut i Februari av detta året med att hon har gått igenom könsbekräftande kirurgi. Puutans duo medlem, Ginsyamu, har visat stor support for Puutans transition. Förutom idol aktiviteter så gör duon en del andra roliga aktiviteter på sin youtube-kanal så som sminkning, äta mat, eller allmänt äventyrar!
Länkar: https://twitter.com/unlinkcherry och https://open.spotify.com/artist/5Ah4CiMPdv7otdI43wgPst?si=Y-Tc0RFHRly6XWO23MsK7A

Nichoume no Sakigake Coming Out är, precis som namnet kanske indikerar, en killidolgrupp där alla medlemmarna är homosexuella. Gruppen började redan år 2011, men dom började inte släppa egen musik förrän år 2017, så dom har varit med i några år nu. Gruppen har alltid visat att dom är stolta över vilka dom är i sina musik videor och låtar, och är såklart väldigt aktiva inom LGBTQ+ rörelsen. Dom är även inte rädda för att festa, då Nichoume är namnet på ett gay-kvarter i Shinjuku där många nattklubbar och barer håller hus.

Länkar:
https://www.gayidol.jp, https://twitter.com/sakigake_gay och https://open.spotify.com/playlist/7vcduK7gyp8naYXpSYlaJl?si=7b93fa37c0b14fc3